RaZa | June 30, 2021

Táto špeciálna edícia Vantage je inšpirovaná 100-ročným Astonom

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Q modelu Aston Martin Vantage Roadster „A3“ bude obmedzený na tri kúsky Aston Martin, ktorý nikdy nepremeškal príležitosť na vydanie špeciálnej edície, odhalil toto – elegantne nazvaný Q Aston Martin Vantage Roadster „A3“. A nie, nie je inšpirovaný hučiacim nemeckým hatchbackom, A3 je najstarší prežívajúci Aston Martin, ktorý tento rok skutočne oslavuje sté narodeniny. Bol to tretí…

Q modelu Aston Martin Vantage Roadster „A3“ bude obmedzený na tri kúsky

Aston Martin, ktorý nikdy nepremeškal príležitosť na vydanie špeciálnej edície, odhalil toto – elegantne nazvaný Q Aston Martin Vantage Roadster „A3“.

A nie, nie je inšpirovaný hučiacim nemeckým hatchbackom, A3 je najstarší prežívajúci Aston Martin, ktorý tento rok skutočne oslavuje sté narodeniny. Bol to tretí z piatich prototypov, ktoré Aston postavil pred začiatkom akejkoľvek sériovej výroby na Abingdon Road v Kensingtone ešte v 20. rokoch 20. storočia. Aká vec.

Najdlhšie slúžiaci predajca Astonu – HWM vo Waltone na Temži – objednal na oslavu 1,5-litrového monštra s výkonom 11 koní iba tri exemplári tohto špeciálneho vydania. U modelu Vantage Roadster nedochádza k žiadnym mechanickým zmenám, vydanie A3 však má jedinečnú masku chladiča s jasným priestorom a čiernou sieťovinou. K mriežke chladiča je pripevnený znak Aston Heritage a na boku kapoty u modelu A3 1921 sú bočné panely s koženým remienkom v retro vzhľade.  

Kolesá sú 20-palcové kované kúsky a sú povrchovo upravené v čiernej lesklej farbe, zatiaľ čo brzdové strmene sú lakované v bronzovej farbe. Interiér je dosť krásny, s čiernou kožou doplnenou akcentmi „Chestnut Tan“ a krásnymi starými výšivkami z písma Aston Martin. Malé otočné voliče na palubnej doske boli vyrobené tiež z mosadze, aby vzdali hold interiéru A3. 

Je to gýč, áno, ale stále je to celkom pekné, že?

Zdroj: TopGear

advertisement