Maria | June 3, 2021

Dopyt po 2021 Ford F-150 už prevyšuje ponuku

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Predajcovia sú v strese. Ford F-150 štrnástej generácie práve začal prichádzať ku predajcom a do garáží úzkostlivých zákazníkov. To je dobrá správa pre Blue Oval, ale predajcovia začínajú pociťovať stres z vysokého dopytu. Denník Detroit Free Press uvádza, že mnoho predajcov vozidiel Ford rýchlo predáva nové vozidlá F-150 hneď po ich príchode do showroomu. V niektorých prípadoch sa predajú v…

Predajcovia sú v strese.

Ford F-150 štrnástej generácie práve začal prichádzať ku predajcom a do garáží úzkostlivých zákazníkov. To je dobrá správa pre Blue Oval, ale predajcovia začínajú pociťovať stres z vysokého dopytu. Denník Detroit Free Press uvádza, že mnoho predajcov vozidiel Ford rýchlo predáva nové vozidlá F-150 hneď po ich príchode do showroomu. V niektorých prípadoch sa predajú v horizonte pár hodín po ich príchode. Zamestnanci predajcov tiež nemohli skryť svoje vzrušenie.

„Keď sa F-150 dostali do našich showroomov bol to veľmi vzrušujúci moment,“ uviedol jeden manažéra predaja v Indianapolise. „Všetci sa ponáhľali pozrieť si nové nákladné auto a pozrieť sa na všetky nové zmeny v štýle karosérie a interiéru. Väčšina predajcov a polovica servisného oddelenia sledovali, ako sa vozidlo vykladá pred showroomom. Boli sme ako deti na Vianoce, ktoré čakali na novú hračku.“

https://carbuzz.com/news/2021-ford-f-150-demand-already-exceeds-supply

Zálohy zákazníkov naďalej prichádzajú. F-150 je už štyri desaťročia najpredávanejším americkým vozidlom a nič nenasvedčuje tomu, že by sa to malo zmenilo. Časť súčasného nárastu dopytu po prepracovanom nákladnom automobile je však spôsobená nedostatkom vozidiel F-150 v roku 2020.

„Z dôvodu zvýšeného predaja po pandémii je inventár do roku 2020 vyčerpaný,“ uviedol ďalší generálny riaditeľ. „Ľudia však chcú model 2021 kvôli sviežemu vzhľadu a technológii. Ľudia sú ochotní za nový štýl zaplatiť viac. Na každých zadných výklopných dverách máte pri každým modele 2021 F-150 otvárač na fľaše. Vďaka takýmto srandám sa predáva a je zábavný. Nie je to len o preprave. Je štýlový.“ Nezvyčajné nie je ani obchodovanie s luxusnými vozidlami, ako sú Mercedes alebo Lexus.

https://carbuzz.com/news/2021-ford-f-150-demand-already-exceeds-supply

Spoločnosť Ford si je plne vedomá vysokého dopytu. Potvrdzuje, že objednávky predajcov sú viac ako dvojnásobné oproti súčasnému výrobnému plánu. Ford začal dodávky 2021 F-150 realizovať až koncom minulého mesiaca, čo bolo o niekoľko týždňov oneskorené v dôsledku dvojmesačného odstavenia továrne z dôvodu pandémie od marca do mája. Aj v normálnom roku by sa zákazníci hrnuli k predajcom najnovšej F-150, takže súčasnú situáciu považujte za zadržiavaný dopyt.

Spoločnosť Ford zatiaľ nezverejnila celkové predajné sumy, ale tieto informácie by mali byť k dispozícii začiatkom budúceho mesiaca. 2021 F-150 má vyvolávaciu cenu 25 500 eur a cena sa šplhá až na úroveň takmer 66 000 eur. Priemerná cena, ktorú kupujúci zaplatí, je 42 000 eur.

https://carbuzz.com/news/2021-ford-f-150-demand-already-exceeds-supply

Zdroj: carbuzz.com

advertisement